fbpx
Clevons delivery robot at Landal Parks NL

Ontmoet CLEVON 1, het zelfrijdend voertuig

Wat leuk dat je meer wilt weten over de inzet van deze nieuwe, duurzame mobiliteit op ons vakantiepark. Dit zelfrijdend voertuig helpt onze medewerkers met het bezorgen en ophalen van bijvoorbeeld linnen. Bij Landal Landgoed 't Loo zijn we enthousiast over het optimaliseren van onze facilitaire processen. We streven ernaar om te blijven innoveren voor het welzijn van zowel onze medewerkers als onze gasten. Robotisering in onze facilitaire processen is hierbij een belangrijke stap. We zijn tevreden over de eerste resultaten en de positieve impact die dit heeft op iedereen die op ons vakantiepark werkt en ons park als gast bezoekt.

Noodgeval?

Bel de parkreceptie telefoon 0525 - 63 70 00 of het noodnummer 1-1-2 voor hulpdiensten.

Medewerkers assistentie

Het zelfrijdend voertuig zal ons helpen bij het aan- en afvoeren van linnen. Door dit voertuig in te zetten voor het bezorgen van schoon linnen naar de bungalows en het afvoeren van gebruikt linnen, ondersteunen we onze medewerkers bij het uitvoeren van zware taken. Dit geldt ook voor de ondersteuning van de Technische Dienst door het vervoeren van materiaal en gereedschap.

Verhoging gastbeleving

Ik ben niet alleen voor het bezorgen van je online bestellingen. Ik ben ontworpen om alles wat je nodig hebt aan te passen en te vervoeren. In de loop der jaren heb ik samengewerkt met bedrijven in de logistiek, gezondheidszorg en levensmiddelenindustrie, en vervoerde ik van alles, van pakketjes tot patiëntenmonsters. Veelzijdigheid is mijn tweede naam.

Weetjes

  1. Dit is een testfase, deze eindigt midden februari 2024. In de kerstvakantie heeft de zelfrijdende robot vakantie.
  2. Dit is de eerste zelfrijdende robot die actief is op een recreatiepark.
    Er rijden wereldwijd slechts 25 van deze robots en dit is de eerste in Nederland. Heel bijzonder dus!
  3. Op ons vakantiepark houdt de robot zich aan de maximumsnelheid van 10 kilometer per uur. De robot kan een maximale snelheid van 29 kilometer per uur bereiken.
  4. Met een gewicht van 500 kilo is deze zelfrijdende robot een lichtgewicht. Dit is ongeveer een derde van het gewicht van een gemiddelde auto. Een gemiddelde auto weegt 1.250 kilo.
  5. De robot is kleiner dan de gemiddelde mens van 1.65 meter. De robot is 2,5 meter lang, 1,15 meter breed en 1,6 meter hoog.
  6. De robot is 100% elektrisch en kan op één batterijlading 5 uur werken of 70 kilometer afleggen. In 45 minuten laadt de robot zichzelf op van 20% naar 80%.